søndag den 16. december 2007

Borgergruppen mødtes med de kommunalt ansvarlige

13. december mødtes en halv snes repræsentanter fra Vand i Greve med Greve Kommunes forsyningschef, Knud Edinger, samt ingeniør Ole Storm fra Forsyningsvirksomheden. Begge er dybt involveret i det kommunale arbejde med at forebygge oversvømmelser, og på det knap to timer lange møde gav de dels en status for den aktuelle indsats, dels en forklaring på, hvorfor der nu og her ikke er gjort mere.

Eksempelvis håbede Forsyningsvirksomheden at kunne iværksætte en grundig oprensning af Olsbækkens nedre løb i løbet af et par måneder. På den anden side kunne hverken Ole Storm eller Knud Edinger garantere, at det ville ske. Ikke blot fordi en eventuel sedimentforurening ville gøre det besværligt (og dyrt) at komme af med det opgravede materiale, dels fordi Olsbækken løber igennem en del private grunde. Derfor kunne der opstå komplikationer, og så ville arbejdet trække ud.

På mødet fremførte repræsentanter fra bl.a. Greve Landsby også det synspunkt, at kommunen ikke måtte glemme de andre oversvømmelsesramte områder i Greve til fordel for de - i offentligheden - mest kendte "vådområder" i Godsparken. Ole Storm lovede, at det ikke ville ske, men at alle risikoområder ville blive tænkt ind i den fremtidige helhedsplan.

Ligeledes vurderede begge de kommunale repræsentanter, at en stor del af den fremtidige indsats ville fokusere på muligheden for at holde vandmasserne tilbage på de store markarealer i Greves opland. Dette vil nemlig give mulighed for at lade det opstemmede vand løbe mod strandområderne i et tempo, vandløb og kloakering kan håndtere.

Bundlinjen er imidlertid, at kommunen ikke lægger sig fast på nogen langsigtede planer, før den uafhængige ekspertgruppe fra DTU har barslet med deres analyse af Greve Kommunes indsats . Rapporten ventes at være færdig lige omkring årsskiftet og vil blive offentligt tilgængelig, når administrationen og byrådet har haft lejlighed til at læse den.

Knud Edinger bemærkede dog, at der - efter hans umiddelbare vurdering - er bred politisk vilje til at prioritere indsatsen mod oversvømmelser meget højt (samt at betale regningen, ikke mindst). Men at politikerne pt. afventer administrationens indstilling, før de beslutter sig for noget som helst.

Endelig aftalte Vand i Greve-repræsentanterne og de to kommunale embedsmænd at holde løbende kontakt, samt at organisere et nyt møde i løbet af februar, når der er overblik over DTU-rapporten og de kommunale initiativer, den vil afføde.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Fint referat fra mødet, hvor jeg også deltog.
Jeg kan tilføje, at Greve kommune har etableret overløbsalarmer på nedre del af Olsbæk-åen, (ved Vandværksvej), som i tilfælde af risiko for oversvømmelse vil aktiveres og den fornødne aktion kan udføres. En jordvold vil i 1. kvartal 2008 blive etableret som værn ind mod Godsparken.

Fra Grevekommunes hjemmeside
(18.12.07):
"Greve Kommune oprenser i dagene op til jul Olsbækken fra Vandværksvej til bassinet i Godsparken. Arbejdet fortsættes efter nytår på strækningen fra bassinet i Godsparken til Køge Bugt."

Så noget sker der da...

Hilsen
Jesper Berg - Formand Gr. forr. Olsbækvænget (nedre del af Godsparken)

www.vandigreve.dk sagde ...

Fremragende! Tak for informationen, Jesper.

Jeg har for øvrigt netop talt med DAGBLADET Roskilde, der en af de nærmeste dage planlægger at bringe en artikel om vores initiativ.

Her vil man bl.a. kunne læse, at både Henrik Gliese (formand for kommunens Teknik og Miljøudvalg) samt Ole Storm fra Forsyningsvirksomheden er meget positive overfor borgergruppens arbejde.

God jul!
/Michael (webadmin)