torsdag den 10. juli 2008

En dag med negativ pressedækning af Greve

Det er nu et år siden oversvømmelserne i 2007 vendte op og ned på mange Greve-borgeres liv, og som optakt har de seneste måneder budt på en række artikler, der har fokuseret på Greve som lidt af en katastrofeby.

Senest kunne vi her til aften (torsdag den 10. juli 19:30) se TV2 Lorry fokusere ensidigt på ulykkerne og den menneskelige vinkel på oversvømmelserne.

Derimod valgte tilrettelæggerne ikke at nævne, at kommunen er i fuld sving med at sikre både de ramte områder og andre risikozoner mod lignende hændelser. Ærgerligt, men sådan er vilkårerne for den letbenede ferietidsjournalistik som bekendt. Du kan se indslaget her.

Desuden bragte Jyllands-Posten i dag en artikel om, at en række byer ligger alt for lavt. Men her blev vinklen dog bredt ud til at omfatte ikke bare lavtliggende beboelse langs Køge Bugt (heriblandt - igen - Greve), men også områder som Odense, der er truet af stigende grundsvandsstand.

Historien spredte sig til en række netaviser samt Tekst-TV og opnår muligvis også yderligere dækning i de elektroniske medier. Du kan læse den oprindelige JP-artikel her.

Ingen kommentarer: