torsdag den 29. november 2007

Hjælp på vej til vådområderne

Selv om vi med det blotte øje ikke kan spore den helt store fremgang i kommunens arbejde med at forhindre fremtidige oversvømmelser, er der alligevel grund til behersket optimisme.

Den 28. november fik kommunens Teknik- og Miljøudvalg nemlig fremlagt den aktuelle status for arbejdet, og her kan vi bl.a. læse, at der i år tegnes kontrakt med en entreprenør om at oprense Olsbækken. Ligeledes er der ved at blive udarbejdet udbudsmateriale, så kommunen kan indhente tilbud på at få konstrueret en jordvold ved Olsbækken.

Der er også etableret en jordvold ved Greve Landsby, så vandløbet i en nødsituation kan blokeres. Dertil kommer en række andre tiltag, bl.a. i Karlslunde, ligesom borgerne i Kildebrønde angiveligt skulle have fået målt effekten af en gennemført å-oprensning i uge 47.

Som kuriosum kan man læse, at kommunen endnu ikke har fundet ud af, præcis hvor det store aflastningsrør fra Vandværksvej ender ude i Køge Bugt. Men administrationen forventer, at udløbet "findes inden for den næste måned." Tja...

Læs selv statusnotatet her.

Ingen kommentarer: