mandag den 10. marts 2008

Prioriteringer pr. datamodel

6. marts mødtes en halv snes Vand i Greve-repræsentanter med ledelsen af Forsyningsvirksomheden, og her fik navnlig Birgit Paludan - der er hydrauliker og civilingeniør - taletid.

Hun forklarede blandt andet, at den fremtidige indsats tager udgangspunkt i en computerbaseret totalmodel over alle større vandmassers bevægelser i kommunen. Det gør hende og hendes kolleger i stand til at identificere de områder, der enten på grund af højdeforhold ellernærliggende vandveje rammes først af oversvømmelser.

"På den måde kan vi se, hvordan vi lettest kan beskytte de mest sårbare områder. For eksempel ved at opføre en jordvold her eller hæve en sti dér for det tilfælde at vandet stiger i Køge Bugt eller en nærliggende bæk går over sine bredder," forklarer hun.

Landsbyerne glemmes ikke
Herefter fulgte en bred og undertiden følelsesladet diskussion. Ikke mindst fordi deltagere fra landsbyerne følte, at kommunen glemte dem i den løbende indsats. Der var dog - ifølge Birgit
Paludan og forsyningschef Knud Edinger - ingen grund til at føle sig forbigået.

"For vores model viser blandt andet, at Greve Landsby er blandt de sårbare steder, og derfor vil vi også snart gå i gang med at forbedre forholdende i dette område, sagde Birgit Paludan. Ligeledes kan beboerne i Kildebrønde angiveligt se frem til at få forbedret afløbsforholdende fra deres lokalområde, så vandet kan slippe ud af byen.

Jordvold med forsinkelser
Endelig kunne Knud Edinger oplyse, at jordvolden mellem Godsparken og det store dræningsareal mod Grevehallerne ventes etableret inden sommer. Langsommeligheden skyldes primært (så vidt undertegnede opfattede det), at anlæg i delvist fredede områder af denne type skal godkendes ved såvel en høringsrunde i lokalområdet såvel som ved en kommunalt styret fredningsinstans.

Temmelig bureaukratisk kan man mene. Men blot kommunemøllen har malet færdig inden monsunen sætter ind næste gang, så går det vel nok endda.

Forsyningsvirksomheden planlægger i øvrigt at fremlægge en detaljeret status over de igangsværende indsatsområder og prioriteringer inden næste byrådsmøde 1. april.

Ingen kommentarer: