mandag den 10. marts 2008

Udløb fundet 285 meter ude i bugten

Sidst i februar lykkedes det endelig for dykkere udsendt af Forsyningsvirksomheden at finde den anden ende af "Randtofte"-ledningen, 285 meter ude i Køge Bugt. Her kunne dykkerne bl.a. konstatere, at der var en del sand inde i selve røret - hvilket du kan læse mere om i deres inspektionsreapport - ligesom man såmænd også fandt et par ankre og andet godt omkring udløbet.

"Den flyttede rigtig meget vand"
Ingeniør Ole Storm Jensen fra Forsyningsvirksomheden siger, at sandet formentlig ikke har hæmmet ledningens dræningskapacitet i betydelig grad, så "jeg tror, at den flyttede rigtig meget vand under juli måneds oversvømmelser."

På den anden side mener Ole Storm Jensen , at det fremover vil være en god ide at inpicere udløbet en del hyppigere end det hidtil har fundet sted. Hvilket også må antages at være en sjat nemmere, når man nu ved, hvor det befinder sig. Ligesom man også vil overveje at suge det fuldstændig frit for sand og desuden montere en ny udløbsrist i stedet for den, der for længst er gået til de evige metalmarker.

Tvivl aflivet
Når det 1,5 meter store rør er interessant, skyldes det primært at der under efterårets borgermøder blev rejst tvivl om, hvorvidt røret - der spiller en meget stor rolle i det samlede områdes dræningskapacitet - var tilstoppet eller ej. Men det kan man altså nu konstatere, at det ikke var.

Ingen kommentarer: