onsdag den 25. juni 2008

Enstemmigt byråd forhøjer vandafledningsafgiften

Et enigt byråd besluttede i går at følge Miljø- og Teknikudvalgets indstilling og forhøje vandafledningsafgiften fra de nuværende 16,30 kroner pr. kubikmeter til 25 kr. med virkning fra 1. juli. Dette vil ifølge kommunens skøn gøre det muligt at klimasikre hele Greve i løbet af de næste 10-12 år.

I den forbindelse konstaterer initiativtager Mogens Gurewitsch fra Vand i Greve, at "normalt er jeg ikke så glad for øgede skatter og afgifter. Men i det her tilfælde er situationen en lidt anden, og vi må håbe, at anstrengelserne krones med held i den forstand, at vi bliver i stand til at afværge kommende oversvømmelser."

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg må sige, at borgerne altid står for skud, når der skal kradses penge ind.

Men en stigning fra 16,3 til 25 er immervæk en stigning, der slår alt.

100 m3 vil koste en almindelig borger små 900 kr (plus moms?) årligt i ekstraudgifter oveni de øvrige prisstigninger, som påføres borgerne.

Er det virkelig prisen, der skal betales for en dårlig vedligeholdelse i de sidste 20 år?

For til syvende og sidst: kommunen er løbet fra sit ansvar i så lang tid, at vore vandløb sandede til, blev fyldt op og blokeret med diverse affald, uden at man reagerede. Nu bruger man en masse penge på at rette op og endda ekstra sikre mod gentagelser, hvor almindelig vedligeholdelse havde klaret jobbet.

Er vi ved at skyde langt over målet? Har vi mistet overblikket i Greve?

www.vandigreve.dk sagde ...

Tjo, på den ene side forstår jeg dig godt. Nu er vi jo sikret i Godsparken (hvor vi jo begge bor) med én vold. Og til efteråret kommer endnu en vold, så alt det vand, der kom sidste år, ville kunne opstemmes uden at nogen (7-9-13) fik vand i husene igen. Og vandløbene er også ved at komme i stand. Så hvorfor gøre mere?

Fordi ikke bare du og jeg - men en meget stor del af husejerne her i kommunen - ligger så lavt, at det er nødvendigt med langtidsplanlægning for at undgå, at situation gentager sig et andet sted. For eksempel hvis vandet stiger i Køge Bugt eller hvis der kommer lige så meget regn en gang til. Og den relative sikkerhed synes f.eks. jeg er værd at betale ekstra for.

Faktisk er det lige præcis den indsats, der gør, at jeg kan sove trygt om natten, når jeg læser artikler som den her: http://jp.dk/indland/article1388169.ece

/Michael C. Svendsen