onsdag den 30. januar 2008

Vand i Greve til byrådsmøde

Da byrådet i går - 29. januar - holdt sit første ordinære møde efter offentliggørelsen af DTU-rapporten, var Vand i Greve også repræsenteret på tilskuerpladserne.


Her benyttede Jesper Berg, Hjalmar Henriksen og undertegnede lejligheden til at stille en række spørgsmål. De blev besvaret af formanden for teknik- og miljøudvalget, Henrik Gliese Pedersen (R), og du kan se et resumé af hans replik (med kursiv) under hvert enkelt spørgsmål.


DTU-rapporten kritiserer navnlig det mangelfulde vedlighold af vandløb og dræningsfaciliteter. Hvordan vil byrådet sikre kvaliteten af den oprensning og det vedligehold, der finder sted fremover?

HGP: Vi vil tildele tilstrækkeligt med midler til, at det kan gøres på forsvarlig vis. Men vi kan først blive mere konkrete efter den politiske behandling har fundet sted i Miljø- og Teknikudvalget medio februar.


Hvornår foreligger der en plan for, hvilke tiltag, der skal gennemføres indenfor de næste par år, for at forebygge fremtidige oversvømmelser i Greve Kommune?

HGP: Medio februar eller først i marts, når sagen er blevet behandlet politisk.


Har Greve Kommune central overvågning af samtlige kommunens pumpeanlæg - både til spildevand og regnvand - eller er der planer om at etablere det?

HGP: Nej, her er kun etableret delvis overvågning. Men der arbejdes med at udbygge overvågning af såvel pumpefunktion som vandstandsmåling.


Det var jo - fraregnet svaret på spørgsmål tre - en lidt tynd kop te. Men det havde vi egentlig også regnet med; Forsyningsvirksomheden skal trods alt lige have tid til udarbejde et oplæg til en handlingsplan på grundlag af viden fra bl.a. DTU-rapporten – som politikerne igen kan basere deres forhandlinger på. Men i det mindste tyder meget på, at der nu sker noget for alvor, og fra denne side af bordet glæder vi os til at se resultatet.


Som en krølle på halen kritiserede René Milo (V) DTU-rapporten for at være præget af faktuelle fejl og for at "sammenligne æbler og pærer". Hvilket jo er et regulært synspunkt, navnlig hvis det underbygges nærmere ved en senere lejlighed.

Blot kan man håbe, at denne kritik ikke sigter på at svække DTU-rapportens overordnede konklusion; nemlig at kommunens mangeårige problemer på drænings og spildevandfeltet skyldes et katastrofalt ringe vedligehold. Samt at eneste metode til at rette op på de problemer er, at kommunen sætter ind hurtigt, effektivt og vedholdende.

/Michael C. Svendsen, webadmin.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Til René Milos bemærkning om, at blande æbler og pærer kan jeg kun sige, at al oversvømmelse i Greve Kommune skyldes at regnvandet ikke kan afledes til de planlagte rør, åer, vandløb etc.
Om regnvandet trænger ind i boligerne via kloaksystemet eller om regnvandet trænger direkte ind i boligerne er underordnet, bortset fra at kloakvandet er meget sundhedsskadeligt.
DTU rapporten nævner også specifikt, at det er regnvandsledninger, åer, vandløb, søer etc. som ikke er blevet vedligeholdt i mange år. Det gør det heller ikke bedre, at Kommunen fortsat tilslutter rør fra nybyggeriet på de gamle rør længere nede i Greve Kommune.
Det er fortsat, som nævnt i mit læserbrev i 2002 og i 2007, irriterende dumt at undlade en jævn vedligeholdelse på alle områder i Kommunen, idet det er langt billigere med jævn vedligeholdelse set over flere år. Til sammenligning ved vi alle, at undlader vi vedligeholdelse af vores boliger blot et enkelt år kan det ses med det samme.
Venlig hilsen
K. Hasse Nielsen