mandag den 21. januar 2008

Uhørt skarp kritik af Greve Kommune i DTU-rapport


Så kan den længe ventede, uafhængige DTU-rapport om Greve Kommunes håndtering af oversvømmelsesproblematikken endelig læses - du finder den her (du skal have Adobe Reader installeret for at læse teksten).

Her slås det blandt andet fast, at kommunen i løbet af bare de seneste ti år systematisk har forsømt vedligehold og udbygning af afløbssystemet for 100-200 millioner kroner. Læs selv uddrag af konklusionen ovenfor denne tekst (klik på billedet for at se det i større udgave).

Desuden skønner rapporten, at kommunens nyligt planlagte investeringsindsats ikke vil være tilstrækkelig til at forebygge nye oversvømmelser eller rette tilstrækkeligt op på eksisterende problemer.

Det er en hård, men efter alt at dømme fuldstændig berettiget bedømmelse af en indsats, der gennem en længere årrække - og i hvert fald frem til 2004 - bedst kan betegnes som groft mangelfuld.

Heldigvis tyder en forøget (men dog stadig utilstrækkelig) kommunal investeringsindsats i perioden 2004-2007 dog også på, at kommunen allerede inden juli 2007 var klar over, at der var en stor opgave at gå i gang med.

Vi kan kun håbe, at den politiske ledelse af kommunen tager bedømmelsen til efterretning og i de kommende mange år er parat til at yde en endnu mere ambitiøs indsats for at rette op på fortidens synder.

Rapporten indeholder dog også ros til kommunen for indsatsen i forbindelse med juli måneds massive oversvømmelser, som - vedligeholdelsessvigt eller ej - ifølge rapportens forfattere ikke kunne have været undgået helt.

Ingen kommentarer: