fredag den 4. januar 2008

DTU-redegørelse på vej. Måske (OPDATERET)

I sensommeren bestilte byrådet en redegørelse fra en forskergruppe på DTU (Danmarks Tekniske Universitet).

Forfatterne skulle her - uafhængig af lokale politiske eller administrative tilhørsforhold - vurdere, om Greve Kommunes håndtering af afløbs- og oversvømmelsesproblematikken er god nok. Samt komme med kvalificerede bud på, hvilke tiltag der på sigt kan tage effektivt livtag med fremtidens øgede regnmængder og forhøjede vandstand i Køge Bugt.

Rapport ikke offentlig - endnu
Kommunen skulle angiveligt have modtaget DTU-redegørelsen i onsdags, og mon ikke mange andre end undertegnede glæder sig til at læse den.

Men det får vi ikke lov til lige med det samme, for byrådet har indtil videre valgt at holde rapporten fortrolig. Formentlig indtil forvaltning og politikere har haft tid til at læse den grundigt igennem.

Nu kan den slags som bekendt tage sin tid, og derfor indgav jeg i går - ligesom enhver anden borger kan gøre det - anmodning om aktindsigt med det formål at få redegørelsen udleveret i sin helhed.

Det resulterer forhåbentlig i, at kommunen udleverer redegørelsen til Vand i Greve i løbet af nærmeste fremtid (hvilket forvaltningen ret beset har pligt til at gøre uden videre sværdslag).

UPDATE 10. JANUAR
Har stadig ikke fået svar på anmodningen om aktiindsigt. Måske fordi rapporten er blevet forsinket og slet ikke er færdiggjort endnu; det hersker der i skrivende stund en smule tvivl om hos alle andre end hhv. forfatterne og dem, der skal modtage den - nemlig Greve Kommune. Følger op i de kommende dage..

/Michael, web-admin.

Ingen kommentarer: